Bedankt voor uw aanvraag! Een van onze medewerkers neemt binnenkort contact met u op
Bedankt voor uw boeking! Een van onze medewerkers neemt binnenkort contact met u op.
Cursusaanbod
Inleiding tot formele etiquette
- Overzicht van formele etiquette in de horeca
- Het belang van etiquette bij klantenservice
- Historische perspectieven en evolutie van formele etiquette
De Art of Hosting
- Rollen en verantwoordelijkheden van een gastheer
- Voorbereiden voor gasten
- Gasten verwelkomen
Eetetiquette en tafelmanieren
- Tabelinstellingen begrijpen
- Gebruik van bestek en glaswerk
- Servet etiquette
- Gepast gedrag aan tafel
- Omgaan met bijzondere eetsituaties
Professionele serveertechnieken
- Serveer- en opruimprocedures
- Bordbehandeling en presentatie
- Het beheren van meergangenmaaltijden
- Wijn- en drankenservice
Speciaal evenement Management
- Plannen en organiseren van formele evenementen
- Coördineren met andere medewerkers en afdelingen
- Afhandelen van onverwachte situaties en gastverzoeken
Culturele gevoeligheid en internationale etiquette
- Culturele verschillen begrijpen en respecteren
- Internationale eetetiquette
- Service aanpassen aan diverse klantenkring
Communication en interpersoonlijke vaardigheden
- Effectieve communicatie met gasten en teamleden
- Lichaamstaal en professionele uitstraling
- Omgaan met klachten en lastige situaties
Samenvatting en volgende stappen
Vereisten
- Fundamenteel begrip van horecadiensten, rollen en verantwoordelijkheden
Publiek
- Gastvrijheid personeel
14 Uren
Testimonials (1)
the pace, the information provided. the way it as taught with theory and practice cases, handouts, exercises, etc.