Cursusaanbod

Introductie tot ISO 22000

  • Overzicht van voedselveiligheidbeheersystemen
  • Doel en voordelen van ISO 22000-certificering
  • Vergelijking met andere voedselveiligheidsnormen (HACCP, FSSC 22000, enz.)

De ISO 22000-structuur begrijpen

  • Belangrijke onderdelen van ISO 22000:2018
  • High-Level Structure (HLS) en het belang ervan
  • Integratie met andere beheersystemen (ISO 9001, ISO 14001)

Voorafgaande programma's (PRP's) en operationele PRP's

  • Voorbereidende programma's begrijpen
  • Operationele PRP's bepalen
  • Zorg ervoor dat hygiëne- en sanitatiewaarden

Gevarenanalyse en kritieke controlepunten (HACCP)

  • Principes van HACCP in ISO 22000
  • Een gevarenanalyse uitvoeren
  • Het vaststellen van kritieke controlepunten (CCP's)

Een FSMS ontwikkelen en implementeren

  • Belangrijke documentatie en registraties vereist
  • Voedselveiligheidsdoelstellingen opstellen
  • Rollen en verantwoordelijkheden in voedselveiligheidsbeheer

ISO 22000 interne auditing

  • Begrijpen van de vereisten voor interne audits
  • Een interne audit van voedselveiligheid uitvoeren
  • Rapporteren en correctieve maatregelen

Voorbereiden op ISO 22000-certificering

  • Stappen in het ISO 22000-certificeringsproces
  • Veelvoorkomende uitdagingen en hoe deze te overwinnen
  • Werken met certificeringsinstanties

Naleving en continue verbetering

  • ISO 22000-certificering behouden
  • Continue verbeterstrategieën implementeren
  • Juridische en regelgevende naleving in voedselveiligheid

Case-studies en praktische toepassingen

  • Voorbeelden uit de praktijk van ISO 22000-implementatie
  • Lessons learned van succesvolle voedselveiligheidsprogramma's
  • Interactieve workshop over FSMS-planning

Samenvatting en volgende stappen

  • Belangrijkste punten uit de cursus
  • Hulpmiddelen voor verdere studie
  • Q&A en discussie

Vereisten

  • Basisbegrip van de voedselveiligheidsprincipes
  • Familiariteit met HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
  • Ervaring in de voedingsmiddelenproductie, kwaliteitsborging of compliance is een pre

Doelgroep

  • Voedselveiligheidsmanagers
  • Kwaliteitsborging professionals
  • Compliance officers in de voedingsmiddelenindustrie
  • Voedselproductie supervisisen
  • Business managers in de voedselvoorzieningsketen
 14 Uren

Aantal deelnemers


Prijs Per Deelnemer

Testimonials (1)

Voorlopige Aankomende Cursussen

Gerelateerde categorieën